Monitor sla op water
Ziekten en technische problemen opsporen en oogstprognose van sla op water
Onze drone maakt het sinds Greentech Amsterdam 2023 mogelijk! Met Corvus Lettuce houd je de uitlijning van je goten en de groei van je sla dagelijks in de gaten. Zo ben je problemen met irrigatie voor en profiteer je van een betere gewasplanning.
Bestel ons speciale GreenTech aanbod of lees meer over Corvus Lettuce!
ERVAAR DE DRONE NU!
GreenTech Aanbod
Op GreenTech Amsterdam 2024 delen professionals uit de hele wereld de nieuwste tuinbouwoplossingen. Ook onze drone is nóg slimmer geworden. Om dat te vieren bieden wij onze nieuwste lanceringen nu met korting aan via een speciaal GreenTech aanbod!
Met onze GreenTech-aanbiedingen kun je al je planten in één oogopslag bekijken via onze nieuwe webapplicatie. Of je kunt je rozen, hogedraadgewassen of sla op water monitoren. Onze drone kan ook in een mum van tijd de kieming, groei, irrigatie, gewasafwijkingen, bloeirijkheid en de voorspelling van je oogst aan je rapporteren. Bestel je applicatie binnen 2 weken na de beurs om te profiteren van de korting.
Zo monitor jij je sla op water
Gootuitlijning
De teelt van sla op water vindt voor 75 procent plaats op een gotensysteem. Deze goten kunnen uit hun kettingbaan raken, waardoor ze scheef gaan liggen. De druppelaar druppelt dan naast de goot. Dat zorgt ervoor dat de planten geen water krijgen. Om dit soort situaties te voorkomen, wordt vaak elke dag handmatig gecontroleerd of de hydrocultuurgoten nog goed zijn uitgelijnd. Dit kost niet alleen geld, maar is ook nog eens relatief gevaarlijk. Met onze Corvus Lettuce applicatie krijgt de teler een melding wanneer een kasgedeelte gecontroleerd moet worden. Dit scheelt uiteindelijk honderden uren handmatige inspectie per hectare per jaar.
Plagen en ziekten
Handmatige controle van plagen en ziekten is lastig vanwege de brede kappen. Daar heeft onze drone geen last van. De eerste ziekten en plagen die de drone detecteert, zijn rupsen, bepaalde luizen met zwarte vleugels en bladverkleuringen, zoals meeldauw, botrytis of fysiologische afwijkingen als bladrandjes.
Oogstprognose
Onze drone schat ook de maat en het gewicht van de sla in. Daarmee kan de teeltplanning worden afgestemd op de klant en kan exact worden geleverd volgens de retailspecificaties.
Bediening
Vanaf kantoor bedien je de drone door hem een vluchtroute en takenpakket te geven in de webapplicatie. Die routes kunnen ook worden geagendeerd, zodat de drone bijvoorbeeld elke dag om 7 uur 's ochtends een ronde vliegt. Binnen een half uur na de vlucht ontvangt de teler de rapportage in zijn mailbox of is deze zichtbaar in de webapplicatie.
Gootuitlijning
Plagen en ziekten
Oogstprognose