Tekengebied 32

Gebruik

E12 Orange drone in greenhouse3

Drones zijn de nieuwe menselijke ogen in de kas, maar dan sneller en nauwkeuriger. Van zaadkieming tot bladoppervlakte-ontwikkeling en van bloeistadium tot de diameter van je potplant.

Hoe het in zijn werk gaat? Makkelijk!

  1. Abonneer
  2. Informeer
  3. Configureer
  4. Pas toe

Je start onze drone met één klik op je telefoon en hij analyseert jouw planten in 20 minuten. Binnen 1 uur ontvang je een rapport in je mailbox. Door deze inzichten speel je op ieder moment in op de kwaliteit van de gewassen.

Geen gedoe en iedereen kan het. Dat bespaart tijd, vermindert teeltrisico en levert een efficiëntere (ruimte)planning op.

1. Abonneer

Kies je abonnement

Voor elk gewas en elke kas is er een passend abonnement. Bij je aanvraag geef je eenvoudig het gewas en de oppervlakte aan en natuurlijk welke oplossing je nodig hebt.

Het abonnement geeft u de gebruikersrechten en wij zorgen voor al het onderhoud. De standaard abonnementsperiode is 1 jaar en de vergoeding wordt periodiek vooraf gefactureerd.

Klik op uw abonnement naar keuze, vul uw gegevens in en wij nemen contact met je op.

Corvus Kwartaal

Corvus Jaar

Groepsfoto corvus drones

2. Informeer

Maak kennis met onze specialisten

In een online instructie staan onze specialisten voor je klaar om je te begeleiden bij het in gebruik nemen van de drone. Van uitpakken tot het ontvangen van je rapporten.

Haal de drone uit de doos

Na bevestiging van je abonnement wordt de drone naar je verzonden in een veilige box. Deze box fungeert meteen als opbergruimte voor de drone.

3. Configureer

Bereid je kas voor

Om de drone automatisch te laten vliegen maakt de drone gebruik van camera navigatie. Visuele markers in de kas koppelen de positie van de drone aan de locatie van de kas.

Op de kasplattegrond geven we aan waar de visuele markers in jouw kas geplaatst moeten worden. De bestaande kap- en paalnummering is hierbij als uitgangspunt gebruikt.

Definieer de drone-taak

De drone heeft verschillende toepassingen om je gewassen te monitoren. Die toepassingen noemen we een taak. Geef de drone de gewenste taak of een combinatie van verschillende taken.

Maak de vliegroute

In de vliegroute geef je de drone de instructie waar hij heen moet vliegen. Bijvoorbeeld van kap 1 tot 40 of van 43 tot 60. Sla de route op en gebruik hem opnieuw. Of maak een bijzondere route voor een bijzondere teelt.

E12 Orange drone in greenhouse3

4. Pas toe

Zet de drone in de kas

Zet de drone op het droneplatform en je bent klaar voor de start! Druk via je telefoon op de ‘startknop’ en de drone stijgt automatisch op, verzamelt de data en keert terug naar het startpunt waar hij automatisch weer oplaadt. Via je lokale WIFI zet de drone de beelden door naar de Corvus Cloud en het rapport staat binnen no-time in je mailbox.

Ontvang de informatie

De standaard is een bestand met alle gecontroleerde gewasinformatie. API-koppelingen naar veredelings- of ERP-systemen zijn beschikbaar.

Feedback en ondersteuning

We stellen feedback op prijs en je kunt altijd contact opnemen voor ondersteuning.

Probeer een andere applicatie

Er zijn veel toepassingen mogelijk. Van zaadkieming tot bladoppervlakte-ontwikkeling en van bloemdetectie tot plantdiameter. Staat jouw toepassingscombinatie nog niet tussen de standaard taken? Neem contact met ons op!